Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17760
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
0,3 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hlíva ústřičná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rýžový škrob
200 g Shiitake houby
5 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 918kJ
8% Sacharidy 29 g
13% Tuky 10 g
30% Sodík 607 mg
12% Bílkoviny 7 g

Houbové tofu postup přípravy receptu:

1

Necháme okapat na kostičky 2 x 3 cm nakrájené tužší bílé tofu (nebo sójový tvaroh). Vložíme do misky a zakapeme pár kapkami sezamového oleje, světlou sójovou omáčkou, posypeme mletým pepřem a na nudličky na jemno nastrouhaným zázvorem. Necháme 30 minut marinovat.

2

V misce smícháme zeleninový vývar, světlou sójovou omáčku, kukuřičný škrob a cukr, aby vznikla hladká směs.

3

V pánvi wok rozpálíme olej, na středně silném ohni smažíme na jemno nasekaný česnek do růžova. K tomu přidáme všechny houby (zbavené tuhých nožiček, větší kusy rozpůlené) a restujeme za stálého míchání 3 - 4 minuty, dokud nezměknou. Zalijeme směsí z rýžového nebo kukuřičného škrobu, opatrně vmícháme kostičky tofu a ještě 1 - 2 minuty pomalu mícháme. Dle potřeby dokořeníme.

4

Na talíři posypeme na šikmá kolečka nakrájenou cibulkou, mletým pepřem a na nudličky rozkrájenou jader zbavenou chilli papričkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept