Jednoduchý recept

Lepkavá rýže s mangem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17761

Ingredience

170 ml Kokosová smetana
400 g Lepkavá rýže
4 ks Mango
2 polévková lžíce Mungo klíčky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 186kJ
18% Sacharidy 64 g
39% Tuky 29 g
1% Sodík 13 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lepkavá rýže s mangem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve oloupeme manga a odkrojíme z nich (z protilehlých dvou stran) co největší 2 kusy dužiny vcelku. Snažíme se nezajíždět nožem moc blízko k pecce, kde je dužina již dřevnatá nebo moc vláknitá. Každou polovinu manga rozkrájíme podélně asi na 5 dílů.

2

Dílky manga vyrovnáme na talíř. K nim poklademe lžící hromádku sladké kokosové lepkavé rýže, kterou ještě zakapeme kokosovou smetanou a posypeme praženými klíčky munga.

3

Servírujeme při pokojové teplotě.

Poznámka

(viz recept lepkavá rýže)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept