Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17762
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

160 g Cukr moučkový
250 ml Kokosová smetana
410 ml Mléko kokosové
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
6% Sacharidy 23 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 47 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kokosová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nalijeme do kastrolu kokosové mléko a kokosovou smetanu a na mírném ohni přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme a přiklopíme pokličkou a udržujeme teplé nad hrncem s vařící vodou.

2

Do větší misky, která je žáruvzdorná, rozklepneme vejce, přidáme ještě 2 žloutky, cukr a špetku soli. Šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty, až směs zpění a zhoustne.

3

Směs vajec a cukru dále šleháme a přiléváme do ní pomalu teplou kokosovou tekutinu, která by měla přidáním tekutiny zhoustnout. Šleháme asi 8-10 minut. Výsledkem by měla být hustší hmota, která se bude přichytávat zespodu na lžíci. Pozor! Nesmí se vařit, aby se nesrazila. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout. Během chladnutí občas zamícháme. Přelijeme do nádoby na mražení nebo do stroje na zmrzlinu. Pokud používáme nádobu na mražení, tak ji asi dvakrát vytáhneme z mrazáku a hmotu našleháme elektrickým šlehačem. Účel je, aby byla směs nakonec nadýchaná. Nakonec nádobu přiklopíme a necháme směs důkladně zamrazit.

4

Před servírováním necháme zmrzlinu 10-15 minut stát mimo mrazničku, aby byla zmrzlina měkčí a dala se nabírat a tvarovat. Rozdělujeme zmrzlinářskou naběračkou a ochutíme plátky čerstvého kokosového ořechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept