Kokosová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosová zmrzlina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17762 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
160 g | Cukr moučkový |
250 ml | Kokosová smetana |
410 ml | Mléko kokosové |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 197,2mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokosová smetana , Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nalijeme do kastrolu kokosové mléko a kokosovou smetanu a na mírném ohni přivedeme k varu za stálého míchání. Odstavíme a přiklopíme pokličkou a udržujeme teplé nad hrncem s vařící vodou. |
2 | Do větší misky, která je žáruvzdorná, rozklepneme vejce, přidáme ještě 2 žloutky, cukr a špetku soli. Šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty, až směs zpění a zhoustne. |
3 | Směs vajec a cukru dále šleháme a přiléváme do ní pomalu teplou kokosovou tekutinu, která by měla přidáním tekutiny zhoustnout. Šleháme asi 8-10 minut. Výsledkem by měla být hustší hmota, která se bude přichytávat zespodu na lžíci. Pozor! Nesmí se vařit, aby se nesrazila. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout. Během chladnutí občas zamícháme. Přelijeme do nádoby na mražení nebo do stroje na zmrzlinu. Pokud používáme nádobu na mražení, tak ji asi dvakrát vytáhneme z mrazáku a hmotu našleháme elektrickým šlehačem. Účel je, aby byla směs nakonec nadýchaná. Nakonec nádobu přiklopíme a necháme směs důkladně zamrazit. |
4 | Před servírováním necháme zmrzlinu 10-15 minut stát mimo mrazničku, aby byla zmrzlina měkčí a dala se nabírat a tvarovat. Rozdělujeme zmrzlinářskou naběračkou a ochutíme plátky čerstvého kokosového ořechu. |