Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17764 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
60 g | Garnát obecný |
15 g | Houby černé |
55 g | Hřebenatka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 ks | Mušle slávky |
110 g | Nudle z fazolí mungo |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
60 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 hrst | Salát hlávkový |
3 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 350,4mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,4mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chilli paprička sušená, Cibulka jarní, Citronová tráva, Hřebenatka, Limetková šťáva, Mušle slávky, Olej rostlinný, Olihně, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Houby černé, Nudle z fazolí mungo, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo nasekáme. |
2 | Vyloupeme, očistíme a nařízneme garnáty podélně po hřbetu, aby se otevřeli (ocásek a hlavičku necháme). Stáhneme kůži z olihní, uvnitř propláchneme a nakrájíme na 0,5 cm široké kroužky. Hřebenatky zbavíme tmavých žilek. |
3 | Vydrhneme slávky i se škeblemi dočista a odstraníme z ulit vousy. Otevřené mušle vyhazujeme. |
4 | V pánvi Wok rozpálíme olej a naprudko v něm usmažíme utřený česnek do světlehněda. Česnek přendáme na talířek. |
5 | Opět v pánvi Wok dusíme na středně prudkém ohni směs garnátů, olihní a mušlí v limetkové šťávě asi 2 minuty, až se garnáti rozevřou. K tomu přidáme hřebenatky a dusíme ještě asi 1 minutu. Neotevřené mušle opět vyhodíme. Přidáme nudle a houby a dále 2 minuty dusíme, až jsou hotové. Odstavíme z ohně, přidáme na tenká kolečka nakrájené (pouze bílé nadzemní části) snítky citronové trávy, na tenká kolečka nakrájenou šalotku, chilli koření, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dokořeníme. |
6 | Servírujeme na talíři pokladeném listy hlávkového salátu. Na směs z darů moře nasypeme na kroužky nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku a smažený česnek. |