Jednoduchý recept

Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17764
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Chilli paprička sušená
2 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
60 g Garnát obecný
15 g Houby černé
55 g Hřebenatka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
4 ks Mušle slávky
110 g Nudle z fazolí mungo
2 polévková lžíce Olej rostlinný
60 g Olihně
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 hrst Salát hlávkový
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,241 kcal
Kilojoule 5 194kJ
31% Sacharidy 113 g
36% Tuky 27 g
157% Sodík 3 g
239% Bílkoviny 135 g

Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře postup přípravy receptu:

1

Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo nasekáme.

2

Vyloupeme, očistíme a nařízneme garnáty podélně po hřbetu, aby se otevřeli (ocásek a hlavičku necháme). Stáhneme kůži z olihní, uvnitř propláchneme a nakrájíme na 0,5 cm široké kroužky. Hřebenatky zbavíme tmavých žilek.

3

Vydrhneme slávky i se škeblemi dočista a odstraníme z ulit vousy. Otevřené mušle vyhazujeme.

4

V pánvi Wok rozpálíme olej a naprudko v něm usmažíme utřený česnek do světlehněda. Česnek přendáme na talířek.

5

Opět v pánvi Wok dusíme na středně prudkém ohni směs garnátů, olihní a mušlí v limetkové šťávě asi 2 minuty, až se garnáti rozevřou. K tomu přidáme hřebenatky a dusíme ještě asi 1 minutu. Neotevřené mušle opět vyhodíme. Přidáme nudle a houby a dále 2 minuty dusíme, až jsou hotové. Odstavíme z ohně, přidáme na tenká kolečka nakrájené (pouze bílé nadzemní části) snítky citronové trávy, na tenká kolečka nakrájenou šalotku, chilli koření, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dokořeníme.

6

Servírujeme na talíři pokladeném listy hlávkového salátu. Na směs z darů moře nasypeme na kroužky nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku a smažený česnek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept