Zelené kari s rybími kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené kari s rybími kuličkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
0,5 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
350 g | Filé rybí |
50 g | Galgan |
3 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Kari pasta zelená |
60 ml | Kokosová smetana |
180 g | Lilek |
440 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
170 g | Thajský lilek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 364,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Lilek, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Filé rybí, Galgan, Kafirové listy, Kari pasta zelená, Kokosová smetana , Mléko kokosové, Thajský lilek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené kari s rybími kuličkami postup přípravy receptu:
1 | V mixéru či robotu rozmixujeme nahrubo nasekané rybí filety na hladkou pastu, aby se táhla (můžeme i rozdrtit v hmoždíři). |
2 | Do woku nalijeme kokosovou smetanu a na mírném ohni postupně zahříváme, až se oddělí vrstva tuku a usadí se na hladině. Stále mícháme, aby nezačala smetana hnědnout. Přidáme kari pastu a mícháme, aby se spojila se smetanou a začala vonět. Přilijeme téměř všechno kokosové mléko a zamícháme. |
3 | Navlhčenýma rukama, lžící nebo naběračkou vytvarujeme z rybího těsta kuličky nebo placičky o velikosti 2 cm a vhazujeme je do kokosového kari mléka. Přihodíme lilky nakrájené na čtvrtky, přilijeme rybí omáčku a přisypeme cukr. Stále mícháme a vaříme asi 12 - 15 minut, až se rybí maso a lilky uvaří. |
4 | Vmícháme galgán nakrájený na plátky, na půlky natrhané kaffirové listy a dle potřeby dokořeníme. |
5 | Servírujeme naběračkou na talíře a podáváme zakapané kokosovým mlékem, posypané lístky bazalky a na kolečka nakrájenou a jadérek zbavenou chilli papričkou. |