Jednoduchý recept

Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17767

Ingredience

2 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr palmový
2 polévková lžíce Ocet rýžový tmavý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
150 g Rajčata Cherry
12 ks Thajský lilek
500 ml Voda pitná
20 g Zázvor celý
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 481kJ
6% Sacharidy 20 g
3% Tuky 2 g
14% Sodík 272 mg
10% Bílkoviny 5 g

Miniaturní thajské lilky smažené s cherry rajčaty postup přípravy receptu:

1

Lilky rozkrojíme na polovinu, vhodíme je do misky s 1 lžičkou rybí omáčky. Do pánve Wok nalijeme asi 8 cm vody a dovedeme k varu. Naskládáme lilky do bambusového pařáku a umístíme pařák nad vroucí vodou tak, abychom tam mohli lilky v páře asi 15 minut dusit.

2

V pánvi Wok rozpálíme olej a 15 sekund na něm smažíme nasekaný lusk chilli papričky, na tenké plátky nakrájený kořen zázvoru, šalotky na tenko nakrájené a nasekaný česnek. Přidáme lilky, celá cherry rajčata a poctivě a opatrně mícháme. Přilijeme tmavý ocet, zbylou rybí omáčku a přidáme cukr. Dusíme 2-3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.

3

Nakonec vmícháme bazalkové lístky, dokořeníme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept