Recept

Voňavá polévka z tofu s rajčaty

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17768
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr palmový
2 ks Koriandr celý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Krevetová pasta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
0,5 kávová lžička Pepř bílý celý
2 ks Rajčata
4 ks Šalotka
300 g Sýr sójový - Tofu
3 polévková lžíce Tamarindové pyré
750 ml Vývar slepičí
1 ks Zázvor celý
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 355kJ
15% Sacharidy 52 g
10% Tuky 7 g
47% Sodík 938 mg
33% Bílkoviny 19 g

Voňavá polévka z tofu s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme moždíř nebo spíše mixér, ve kterém vypracujeme pastu z 1,5 kávové lžičky pasty krevetové nebo ze sušených garnátů, nahrubo nasekané šalotky, pepře, kořenů koriandru, nasekaného česneku a sušeného zázvoru. Vše by mělo tvořit jednolitou směs.

2

Na pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání postupně rozehřejeme připravenou pastu. Zalijeme vše vodou nebo vývarem, tamarindovým pyré a rybí omáčkou. Přisypeme cukr a 3 cm dlouhý na nudličky nakrájený zázvor. Vaříme dále asi 5 minut, až bude zázvor měkký.

3

Nakonec přidáme do pánve šalotky (rozmačkané sekáčkem naplocho), na kostičky velké 2 cm nakrájené Tofu, rajská jablíčka rozkrájená na osminy a limetkovou šťávu. Vaříme ještě asi 2-3 minuty.

4

Na ozdobu posypeme lístky koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept