Vejce v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v páře
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17769 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
0,5 hrst | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 182,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v páře postup přípravy receptu:
1 | V misce vidličkou ušleháme vejce, vmícháme do nich 170 ml vody a 170 ml světlé sójové omáčky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a špetku mletého pepře. Směs rozdělíme do dvou žáruvzdorných misek. |
2 | Pánev wok naplníme vodou, aby dosahovala 1 cm pod mřížku bambusového, či jiného pařáku a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, obě misky s vaječnou směsí postavíme na mřížku. Pozor, abychom se nepopálili! Přiklopíme pokličkou a přibližně 13 - 15 minut dusíme v páře, až vejce ztuhnou. Pokud vidličku po ponoření do směsi vytáhneme čistou, jsou vejce již vařená. |
3 | Rozpálíme olej v pánvičce, osmahneme nadrobno nasekaný česnek do růžova. Vejce podáváme horká nebo vlažná, posypaná smaženým česnekem, lístky koriandru a na kolečka pokrájenými chilli papričkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.