Savojský piškot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Savojský piškot
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1777 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
50 g | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 36,7mg |
Vláknina | 370,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Savojský piškot postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dobře utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a na závěr škrobovou moučku. Třeme dokud směs nezíská homogenní konzistenci. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do utřené směsi. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Formu vymažeme a dno i stěny vysypeme krystalovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 40minut. |
4 | Po vyjmutí z trouby necháme piškot vychladnout a vyklopíme. |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat nastrouhanou pomerančovou nebo citronovou kůru.