Jednoduchý recept

Smažená míchaná zelenina

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17770

Ingredience

50 g Brokolice čínská gai lohn
4 ks Chřest bílý
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
50 g Fazolové lusky zelené
4 ks Kukuřice cukrová
0,5 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
55 g Paprika červená
55 g Paprika žlutá
2 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý
4 stroužek Česnek
25 g Čínský hrachorový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
29% Sacharidy 106 g
71% Tuky 54 g
15% Sodík 310 mg
35% Bílkoviny 20 g

Smažená míchaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky.

2

Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky.

3

V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar.

4

V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme.

5

Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept