Smažená míchaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená míchaná zelenina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17770 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
50 g | Brokolice čínská gai lohn |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Chřest bílý |
2 ks | Cibulka jarní |
25 g | Čínský hrachorový lusk |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Fazolové lusky zelené |
4 ks | Kukuřice cukrová |
0,5 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
55 g | Paprika červená |
55 g | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Kukuřice cukrová, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Paprika žlutá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice čínská gai lohn, Čínský hrachorový lusk, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená míchaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme vršky chřestu a výhonky nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Kukuřičky rozkrojíme napůl a fazolky rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Obojí krájíme našikmo. Rozpůlíme papriky, zbavíme je jadérek a nakrájíme je na kostičky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme ji také na šikmé nudličky. |
2 | Ve vařící osolené vodě 30 vteřin blanšírujeme výhonky chřestu, kukuřičky, fazolky a růžičky brokolice. Poté je vyndáme a vložíme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křehké. Dále slijeme vodu a zeleninovou směs přendáme do misky s paprikami, mrkví, hrachorovými lusky, chřestem a 2cm kouskem zázvoru nakrájeného na tenké plátky. |
3 | V druhé misce smícháme rybí a ústřicovou omáčku, cukr a vývar. |
4 | V pánvi Wok rozpálíme olej a osmažíme v něm najemno nasekaný česnek dorůžova. Přihodíme směs zeleniny a smíchané omáčky a další 2-3 minuty mícháme a zprudka smažíme. Dle potřeby dokořeníme. |
5 | Nakonec přidáme na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku. |