Recept

Tmavá lepkavá rýže s tarem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17771
Kategorie: Rýže

Ingredience

150 g Cukr palmový
175 g Lepkavá rýže - černá
185 ml Mléko kokosové
1 kávová lžička Sůl
280 g Taro
625 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
10% Sacharidy 35 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 143 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tmavá lepkavá rýže s tarem postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme rýži, zalijeme ji studenou vodou. Voda by měla sahat asi 5 cm nad okraj rýže. Tu necháme namočenou cca 3 hodiny, nebo přes noc.

2

Slijeme vodu a proplachujeme jí čistou vodou, abychom rýži zbavili škrobu. Z tmavé rýže nebude nikdy vytékat úplně čistá voda. Takovouto rýži nasypeme do hlubší pánve nebo hrnce a zalijeme 625 ml studené vody.

3

Přivedeme ji k varu a jakmile ho dosáhneme, budeme rýži často míchat. Zmírníme oheň na minimum, zamícháme a vaříme ještě asi 35 minut, dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Rýže by měla být vlhká.

4

Během doby, kdy se vaří rýže, slijeme vodu z misky s na kostičky nakrájeným tarem, položíme dužinu na talíř a přendáme ji na pařák (ten je umístěný v nádobě s vařící vodou). Přikopíme a dusíme v páře 8-10 minut, dokud taro nezměkne a nezkřehne.

5

Jakmile se rýže dovaří, přidáme do ní cukr a opatrně mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme taro a ještě jednou zamícháme.

6

V kokosovém mléce rozpustíme špetku soli. Rozdělíme rýži s tarem do misek a polijeme kokosovým mlékem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept