Jednoduchý recept

Salát z ledence

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17772
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
2 polévková lžíce Garnát obecný
55 g Kuřecí maso vařené
175 g Ledenec nachový
3 polévková lžíce Limetková šťáva
125 ml Mléko kokosové
400 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
55 g Ořechy burské pražené
75 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,136 kcal
Kilojoule 4 753kJ
6% Sacharidy 23 g
153% Tuky 115 g
18% Sodík 354 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát z ledence postup přípravy receptu:

1

V pánvi Wok rozpálíme 2,5 cm oleje. V něm 3-4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou šalotku, až získá zlatavou barvu. Pozor na připálení. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme okapat na papírové ubrousky.

2

Lusky ledence nakrájíme našikmo na proužky. Asi 30 vteřin je blanšírujeme ve vařící vodě a hned potom vložíme do ledové vody, aby zkřehly. Vyndáme je a necháme okapat.

3

Přidáme vařené kuřecí maso pokrájené na kousky, citronovou trávu (pouze bílá nadzemní část nakrájená na kolečka), sušené garnáty, přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, posypeme chilli paprikou nasekanou nadrobno a polovičním množstvím solených pražených burských oříšků. Zamícháme lžící a dokořeníme.

4

Ledencový salát naložíme do misky, zakapeme kokosovým mlékem a posypeme smaženou šalotkou a zbylými burskými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept