Jednoduchý recept

Dýně s chilli a bazalkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17774
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr palmový
300 g Dýně
3 polévková lžíce Garnát obecný
125 ml Kokosová smetana
2 ks Koriandr celý
0,5 kávová lžička Krevetová pasta
2 kávová lžička Limetková šťáva
125 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Omáčka rybí
10 ks Pepř bílý
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 086kJ
30% Sacharidy 108 g
42% Tuky 31 g
12% Sodík 239 mg
44% Bílkoviny 25 g

Dýně s chilli a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve namočíme do misky s vodou asi na 20 minut 2 polévkové lžíce sušených garnátů. Pak vodu slijeme a necháme okapat.

2

Zbylé sušené garnáty a garnátovou pastu (můžeme použít i krevetovou), kořen koriandru, kuličky pepře, nasekaný česnek a nasekanou šalotku vložíme do moždíře nebo mixeru a rozdrtíme na hladkou pastu.

3

Na pánvi Wok necháme kokosovou smetanu 5 minut zvolna vařit. Přidáme pastu a důkladně jí rozmícháme. Vaříme další asi 2-3 minuty, přidáme na 4 cm kostky nakrájenou dýni, na nudličky pokrájené chilli papričky, namočené sušené garnáty a kokosové mléko. Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a vaříme asi 10-15 minut, až dýně zkřehne. Pozor na to, aby se nerozvařila.

4

Na konec přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr, zakapeme limetkovou šťávou a vaříme 2-3 minuty. Před podáváním vmícháme pro dochucení bazalkové listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept