Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17776
Kategorie: Pudinky

Ingredience

12 ks Banánové listy
275 g Cukr palmový
100 g Kokos čerstvý
80 ml Mléko kokosové
6 ks Pandánové listy
1 špetka Sůl
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

192% Kalorie 3,786 kcal
Kilojoule 15 842kJ
40% Sacharidy 143 g
367% Tuky 276 g
261% Sodík 5 g
293% Bílkoviny 165 g

Pudinky postup přípravy receptu:

1

Připravíme banánové listy. Musíme je změkčit, aby nepraskaly a netrhaly se. Vložíme je na 10-20 minut do trouby a blanšírujeme. Z banánových listů připravíme 12 koleček o průměru asi 15 cm. Položíme na sebe 2 kolečka. Jedno s žílami podélně a druhé s žílami svisle. Vytvoříme první sklad maximálně 4 cm od okraje a propíchneme jej ostrým párátkem. Totéž zopakujeme na protější straně a ještě ve dvou dalších bodech, takže vzniknou 4 rohy. Dno zploštíme. Totéž zopakujeme s dalšími kolečky z listů, takže máme 6 čtverhranných mističek.

2

V misce rozmícháme kokosové mléko, vejce, cukr, sůl a rozmačkané čerstvé nebo usušené, na malé kousky nasekané pandánové listy. Mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pudinkový základ potom přelijeme přes síto do misky a vyhodíme pandánové listy.

3

Přidáme do pudinku kokosovou dužinu (mladou, čerstvou, nakrájenou na kousky, nebo oranžový batát nebo 1 chlebovník) a zamícháme. Naběračkou přendáme pudink do banánových mističek. Měla by sahat asi 1 cm pod okraj.

4

Do pánve Wok nalijeme vodu asi do poloviny pánve a přivedeme na prudkém ohni k varu. Mističky z banánových listů naskládáme na talíř, který budeme moci postavit na mřížku z tradičního bambusového pařáku, jenž je umístěn nad hladinou vody v pánvi.(Pokud máme perforovaný tácek na napařování, nemusíme mít talíř.)Pozor na popálení ruky. Zmírníme plamen na minimum a necháme zvolna vřít. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit v páře asi 10 - 15 minut. Po 10ti minutách zkontrolujeme, je-li v pánvi dost vody.

5

Pudinky podáváme v pokojové teplotě nebo vychlazené. Můžeme je skladovat v uzavřené nádobě 3-4 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept