Recept

Jáhlová kaše s jahodami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17779

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
5 ks Jahody zahradní
60 g Jáhly - loupané proso
1 polévková lžíce Med včelí
250 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 834kJ
25% Sacharidy 92 g
39% Tuky 29 g
12% Sodík 246 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jáhlová kaše s jahodami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve opláchneme jáhly a spaříme je ve vařící vodě. Potom je v hrnci zalijeme mlékem (mléko může být dle libosti kravské, sojové, kokosové, rýžové), osolíme, osladíme a vaříme doměkka, za stálého míchání, až kaše zhoustne. Hustotu kaše upravíme mlékem. Poté vmícháme máslo.

2

Kaši podáváme horkou, ozdobenou jahodami a oslazenou medem.

3

Na vrch můžeme dát lžíci kysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept