Rýžová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17780 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 hrst | Ořechy vlašské |
50 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 466,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Ořechy vlašské, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve rýži vypereme, potom ji vysypeme do oslazeného mléka se špetkou soli a za občasného míchání ji na mírném ohni vaříme do měkka. |
2 | Uvařenou kaši ochutíme nakrájeným jablkem (či jiným ovocem dle chuti), nasekanými vlašskými ořechy a zakapeme vše máslem. |
3 | Pokud se rozhodneme použít sušené ovoce, vhodíme je do rýže před tím, než kaše změkne. Ovoce tak nasaje tekutinu a změkne. |