Dip z tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z tofu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17785 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
150 g | Majonéza sójová |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl mořská |
100 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 225,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Majonéza sójová, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Sůl mořská, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z tofu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve najemno nastrouháme tofu, větší mrkev a menší celer (množství, jako mrkev), k tomu přimícháme jemně nasekanou šalotku, nasekaný česnek, nakrájený na drobné kousky hermelín, sójovou majonézu (může být i tofunéza nebo majonéza a jogurt) a olej. Ochutíme citronovou šťávou, nasekaným koriandrem a solí. |
2 | Koriandr můžeme nahradit sekanou petrželkou, ale dip má s koriandrem exotickou chuť. |