Recept

Bramborová polévka s masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17791
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

220 g Bambusové výhonky konzervované
2 ks Brambory
3 ks Cibulka jarní
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Solamyl
130 g Vepřová kýta
4 polévková lžíce Voda pitná
1 l Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
4% Sacharidy 15 g
130% Tuky 97 g
42% Sodík 848 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborová polévka s masem postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kuřecím vývarem a lžící rýžového octa přivedeme k varu. Oheň poté zmírníme. Ve vodě rozpustíme škrobovou moučku a za stálého míchání vlijeme do mírně vroucího varu. Přivedeme opět k varu a vaříme do zhoustnutí.

2

V misce promícháme na nudličky nakrájené maso se zbylým rýžovým octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

3

Mrkev nakrájíme na nudličky, zázvor drobně pokrájíme, vše přidáme do polévky a povaříme 10 minut. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka, červenou papriku na nudličky, bambusové výhonky necháme okapat, vše přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme z ohně.

4

Hotovou polévku rozdělíme do misek a ihned servírujeme.

Poznámka

Obměna: Chceme-li opravdu ostrou polévku, přidáme jemně nakrájenou chilli papričku nebo lžičku chilli koření spolu s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept