Pikantní rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rybí polévka
Pikantní rybí polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17793 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
450 g | Filé rybí |
15 g | Houby Shitake sušené |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1,2 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 575,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Chilli omáčka, Cibule, Fazolové lusky zelené, Houby Shitake sušené, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky. |
2 | Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme. |
Poznámka
Do této polévky se velmi hodí filé z tresky, která má pevné bílé maso. Ale můžeme použít i maso z mořského ďasa. Čínské houby mají velmi intenzivní chuť, proto jich přidáváme jen velmi málo. Můžeme je nahradit čerstvými žamipony, ovšem polévka nebude tak zajímavá.