Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17794

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Koření pěti vůní
125 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Potočnice
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar rybí
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 578kJ
2% Sacharidy 7 g
124% Tuky 93 g
45% Sodík 900 mg
28% Bílkoviny 16 g

Krevetová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme.

2

Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

3

Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je.

4

Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky.

5

Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami.

Poznámka

Žampiony jsem velmi chutné, ovšem dodávají polévce tmavou barvu. Můžeme je nahradit hlívou ústřičnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept