Krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka
Krevetová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17794 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
125 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Potočnice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar rybí |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 360,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Potočnice, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibulky nakrájíme šikmo na tenké plátky, žampiony také na plátky a krevety vyloupeme. 4 nevyloupané krevety necháme na ozdobu stranou. Mrkev nahrubo nastrouháme. |
2 | Olej silně rozehřejeme ve woku, přidáme cibulky, minutu opékáme, přidáme mrkev a žampiony a za stálého míchání opékáme 2 minuty. |
3 | Poté přilijeme vývar, přivedeme opět k varu, osolíme, opepříme, ochutíme čínskou směsí pěti koření (fagara, badyán, skořice, hřebíček, fenykl), přilijeme sójovou omáčku a vaříme 5 minut. Přidáme krevety a povaříme 4 minuty. Pokud jsou krevety velké, rozpůlíme je. |
4 | Do polévky vmícháme nahrubo nakrájenou potočnici, zamícháme. Vejce rozšleháme a krouživým pohybem vlijeme do polévky tak, aby se utvořily kruhy na povrchu polévky. |
5 | Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nevyloupanými krevetami. |
Poznámka
Žampiony jsem velmi chutné, ovšem dodávají polévce tmavou barvu. Můžeme je nahradit hlívou ústřičnou.