Jednoduchý recept

Polévka se špenátem a tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17796

Ingredience

1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
1 balení Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
700 ml Vývar asijský
125 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 22 kcal
Kilojoule 91kJ
1% Sacharidy 3 g
0% Tuky 0 g
30% Sodík 592 mg
4% Bílkoviny 2 g

Polévka se špenátem a tofu postup přípravy receptu:

1

Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou.

2

Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme.

3

Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků.

Poznámka

Čínský vývar můžeme nahradit vodou. Tato polévka je nedílnou součástí čínského jídla a obvykle se staví ve velké míse doprostřed stolu, kde si ji stolovníci nabírají během jídla dle chuti. Slouží jako občerstvující prvek mezi jednotlivými chody a zároveň jako nápoj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept