Polévka se špenátem a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se špenátem a tofu
Polévka se špenátem a tofu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17796 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Sýr sójový - Tofu |
700 ml | Vývar asijský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se špenátem a tofu postup přípravy receptu:
1 | Tofu nakrájíme na kostky o velikosti 1,5 cm. Špenát omyjeme a necháme řádně okapat. Pokud jsou na špenátu tvrdé řapíky a žilky, odstraníme je. Špenát drobně nakrájíme a odložíme stranou. |
2 | Vývar přivedeme k varu, přidáme tofu a světlou sójovou omáčku, opět přivedeme k varu a 2 minuty vaříme na mírném ohni. Přidáme nakrájený špenát, povaříme minutu za občasného promíchání. Pěnu tvořící se na povrchu sbíráme. Polévka tak zůstane čirá. Dle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Hotovou polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy nebo rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme se širokou porcelánovou lžící k nabírání tekutiny a hůlkami k vybírání pevných kousků. |
Poznámka
Čínský vývar můžeme nahradit vodou. Tato polévka je nedílnou součástí čínského jídla a obvykle se staví ve velké míse doprostřed stolu, kde si ji stolovníci nabírají během jídla dle chuti. Slouží jako občerstvující prvek mezi jednotlivými chody a zároveň jako nápoj.