Jednoduchý recept

Polévka s pekingskou kachnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17797

Ingredience

1 špetka Badyán
130 g Kachní prsa
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Sherry brandy
850 ml Vývar drůbeží
230 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 8 g
41% Sodík 819 mg
19% Bílkoviny 11 g

Polévka s pekingskou kachnou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, odstraníme kůži, přebytečný tuk a nakrájíme na kostičky. Očištěné zelí nakrájíme nadrobno.

2

Vývar přivedeme k varu, přidáme sherry, sójovou omáčku, kachní maso a zelí. Řádně promícháme a na mírném ohni vaříme 15 minut.

3

Poté vmícháme do polévky prolisovaný česnek, badyán a vše ještě povaříme 15 minut.

4

Na rozehřátém woku opražíme za stálého míchání sezam, který poté vmícháme do polévky spolu se sezamovým olejem a nakrájenou petrželkou.

5

Hotovou polévku ihned servírujeme.

Poznámka

Čínské zelí můžeme nahradit pekingským zelím anebo jinou listovou zeleninou. Množství upravíme dle druhu zeleniny. Hlávkové zelí má pevnější strukturu a výraznější chuť než zelí čínské.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept