Polévka s pekingskou kachnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s pekingskou kachnou
Polévka s pekingskou kachnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17797 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 špetka | Badyán |
2 stroužek | Česnek |
130 g | Kachní prsa |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
850 ml | Vývar drůbeží |
230 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 267,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej sezamový, Sezam - semena, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kachní prsa, Omáčka sojová světlá, Petržel - nať, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s pekingskou kachnou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odstraníme kůži, přebytečný tuk a nakrájíme na kostičky. Očištěné zelí nakrájíme nadrobno. |
2 | Vývar přivedeme k varu, přidáme sherry, sójovou omáčku, kachní maso a zelí. Řádně promícháme a na mírném ohni vaříme 15 minut. |
3 | Poté vmícháme do polévky prolisovaný česnek, badyán a vše ještě povaříme 15 minut. |
4 | Na rozehřátém woku opražíme za stálého míchání sezam, který poté vmícháme do polévky spolu se sezamovým olejem a nakrájenou petrželkou. |
5 | Hotovou polévku ihned servírujeme. |
Poznámka
Čínské zelí můžeme nahradit pekingským zelím anebo jinou listovou zeleninou. Množství upravíme dle druhu zeleniny. Hlávkové zelí má pevnější strukturu a výraznější chuť než zelí čínské.