Hovězí pečeně po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně po cikánsku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Okurky nakládané |
10 g | Paprika mletá sladká |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata |
37,5 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 170,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 724,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na části tuku a v tomto základu krátce opečeme maso. Přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme vodou a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut a potom omáčku procedíme. |
4 | Očištěnou zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme a zastříkneme trochou vody. |
5 | Směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, dochutíme solí a krátce povaříme. |