Čokoládová štola - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová štola
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1780 |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Kakao - prášek |
125 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 90,4mg |
Draslík | 258,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová štola postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme cukr s vejci. Potom vmícháme máslo a dále třeme. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Do utřené směsi přidáme po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a solí. Přilijeme mléko, opatrně vmícháme kakao a na závěr přilijeme rum. |
4 | Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby, po 15ti minutách snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 45minut. |
Poznámka
Po 30ti minutách pečení uděláme do štoly nožem namočeným do studené vody podélné zářezy a do nich vložíme kousky čisté čokolády.