Jednoduchý recept

Orientální rybí polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17800
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibulka jarní
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sezam - semena
60 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
850 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
6% Sacharidy 22 g
128% Tuky 96 g
69% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Orientální rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.

2

Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.

3

Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.

4

Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.

5

Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.

Poznámka

Nudličky můžeme nahradit rošlehaným vejcem bez sezamu, které vytvoří zajímavě vypadající nepravidelné útvary.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept