Pikantní houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní houbová polévka
Pikantní houbová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17805 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
100 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Galgan |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
8 ks | Limetka kafrová |
100 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
100 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
1,2 l | Vývar zeleninový |
230 g | Žampiony čerstvé |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 922,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Omáčka rybí, Rajčata, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Galgan, Limetka kafrová, Mrkev kořen, Tamarindová pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričky nakrájíme, česnek prolisujeme, galgán nakrájíme. Mrkev pokrájíme na kolečka, žampiony rozpůlíme, bílé zelí rozkrájíme, fazolky rozpůlíme a koriandr hrubě nasekáme. Rajčata také rozpůlíme. |
2 | Zeleninový vývar vlijeme do předehřátého woku, přidáme tamarindovou pastu, chilli papričky, česnek, galgán, rybí omáčku, cukr listy mauricijské papedy. Přivedeme za občasného promíchání k varu. Poté oheň zmírníme, přidáme mrkev, houby, bílé zelí a fazolky. Povaříme 10 minut nepřikryté. Na závěr přidáme koriandr a koktejlová rajčata, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut. |
3 | Hotovou polévku vlijeme do předehřáté polévkové mísy a ihned servírujeme. |