Polévka z čínského zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čínského zelí
Polévka z čínského zelí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17806 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
450 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 476,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krupice, Olej rostlinný, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Sherry brandy, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čínského zelí postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku jemně nakrájíme. Čínské zelí řádně propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Odstraníme řapíky a listy drobně pokrájíme. |
2 | Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme zelí a dusíme 15 minut. Mezitím rozmícháme v misce rýžový ocet, sójovou omáčku, cukr a sherry. Řádně promícháme, přidáme do hrnce spolu s chilli papričkou a zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 3 minuty. V malém množství vody rozmícháme škrobovou moučku na hladkou kaši. Vmícháme je pomalu do polévky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vše povaříme ještě 5 minut. |
3 | Polévku vlijeme do nahřáté polévkové mísy a ihned servírujeme. |