Zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka
Zeleninová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17807 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
60 g | Baby kukuřice |
60 g | Bambusové výhonky |
60 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibulka jarní |
60 g | Hrášek |
60 g | Mrkev kořen |
60 g | Okurky |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
60 g | Salát hlávkový |
60 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr sójový - Tofu |
600 ml | Vývar asijský |
60 g | Žampiony čerstvé |
60 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 436,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby kukuřice, Bambusové výhonky, Chřest bílý, Cibulka jarní, Hrášek, Okurky, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Jarní cibulky pokrájíme drobně. |
2 | Wok předehřejeme, nalijeme čínský vývar a přivedeme k varu. Jako první přidáme mrkev s kukuřičkami, povaříme 2 minuty. Poté přidáme chřest, žampiony, čínské zelí a tofu. Po přidání tofu vaříme už jen minutu. Přimícháme špenát, hlávkový salát, bambusové výhonky, okurky, rajčata a opět přivedeme k varu. Přilijeme sójovou omáčku, osolíme a opepříme. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarní cibulkou a ihned servírujeme. |