Pikantní polévka s potočnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní polévka s potočnicí
Pikantní polévka s potočnicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17809 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Galgan |
1 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
120 g | Potočnice |
90 g | Shiitake houby |
250 g | Sýr Tofu - uzený |
1 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 774,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Potočnice, Shiitake houby, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kafirové listy, Sýr Tofu - uzený, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní polévka s potočnicí postup přípravy receptu:
1 | Příprava vývaru: |
2 | Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme. |
3 | Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme. |
4 | Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka. |
5 | Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu. |
6 | Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky. |
Poznámka
Houby můžeme zaměnit s hlívou ústřičnou, mladými žampiony či kukmákem.