Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1781

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 ks Kandovaná pomerančová kůra
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 039kJ
15% Sacharidy 52 g
3% Tuky 2 g
3% Sodík 68 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pomerančová štóla postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Poté utřeme žloutky s cukrem a špetkou soli do žluté směsi.

2

250g mouky smícháme s práškem do pečiva a společně s rozehřátým máslem vmícháme do žloutkové směsi. Těsto šleháme, dokud nevznikne smetanová konzistence.

3

Troubu předehřejeme na 210C.

4

Pomeranč vymačkáme a šťávu společně s kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky promícháme s těstem. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

5

Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept