Pomerančová štóla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová štóla
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1781 |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 ks | Kandovaná pomerančová kůra |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 120,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 129,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranče, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová štóla postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Poté utřeme žloutky s cukrem a špetkou soli do žluté směsi. |
2 | 250g mouky smícháme s práškem do pečiva a společně s rozehřátým máslem vmícháme do žloutkové směsi. Těsto šleháme, dokud nevznikne smetanová konzistence. |
3 | Troubu předehřejeme na 210C. |
4 | Pomeranč vymačkáme a šťávu společně s kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky promícháme s těstem. Na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
5 | Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme asi 45minut. |