Dip z makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z makrely
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17812 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Makrela uzená |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 536,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 191,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Makrela uzená, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z makrely postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme česnek: dáme asi na 30 minut celou paličku česneku do trouby péct asi na 180 stupňů Celsia. Pak necháme česnek zchladnout. |
2 | Zatímco pečeme česnek, připravíme čerstvou zeleninu, kterou budeme do dipu namáčet. Mrkev i řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na špalíčky, omyjeme a necháme v ledničce. |
3 | Nyní připravíme dip: Ponorným šlehačem nebo mixérem ušleháme hladkou pomazánku z makrely (bez kostí a kůže),tvarohu, olivového oleje a upečeného a slupek zbaveného česneku. |
4 | V závěru dochutíme solí a vmícháme jemně nakrájenou jarní cibulku. |
5 | Dip položíme do misek a posypeme řeřichou. K tomu podáváme čerstvou zeleninu na namáčení. |