Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17814
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

100 g Bulgur
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 832kJ
9% Sacharidy 32 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 72 mg
10% Bílkoviny 5 g

Zeleninový bulgur postup přípravy receptu:

1

Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.

2

Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.

3

Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept