Rozinková štola z mletých kaštanů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinková štola z mletých kaštanů
Rozinková štola z mletých kaštanů
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1782 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
125 g | Hrozinky |
25 g | Kandovaná pomerančová kůra |
60 g | Kaštany jedlé |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
25 g | Mandle |
160 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
25 g | Ořechy lískové |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 368,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hrozinky, Kaštany jedlé, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Ořechy lískové, Pomeranče, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinková štola z mletých kaštanů postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utřeme doměkka máslo, postupně přidáváme po lžících moučkový cukr. Poté zašleháme do směsi šlehaná vejce. Nakonec přisypeme mleté kaštany a mouku, vše dobře promícháme a osolíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 240C. |
3 | Lískové oříšky, mandle a kandovanou pomerančovou kůru nasekáme najemno a zamícháme do směsi. Přidáme pomerančovou a citronovou kůru nastrouhanou najemno a semena vyškrábnutá z vanilkového lusku. Vše zlehka promícháme. |
4 | Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení a pečeme asi 45minut. Po vyjmutí z trouby štolu pokapeme rumem. |
Poznámka
Pokud by nám štola v troubě příliš hnědla, zakryjeme ji alobalem.