Špenátová polévka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka s bramborem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17820 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 l | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 526,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 778,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme najemno větší cibuli. Nakrájený česnek a najemno nastrouhanou cibuli na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme čerstvý nebo mražený špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5-8 minut povaříme. Poté vše pečlivě rozmixujeme, dochutíme solí a můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo strouhaným parmezánem. |
2 | Polévku můžeme také podávat s fazolovými klíčky mungo, ředkvičkami a nebo nasucho opraženým sezamovým semínkem. |