Recept

Kmínová polévka s vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17821

Ingredience

1 hrst Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 143kJ
10% Sacharidy 36 g
14% Tuky 10 g
63% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Kmínová polévka s vejcem postup přípravy receptu:

1

Základem polévky je vývar uvařený z kmínu, soli a vody. Vše vaříme asi 30 minut.

2

Během varu si vedle připravíme na oleji světlou jíšku, zalijeme ji zeleninovým nebo masovým vývarem, rozšleháme a povaříme vše 15 minut. Potom přilijeme vývar z kmínu a vše ještě 5 minut povaříme. Dochutíme solí a zašleháme vejce.

3

Polévku podáváme se sekanou petrželí nebo pažitkou a opečenými žemlovými krutony. Lze dochutit také pepřem.

4

Místo vejce můžeme 10 minut před koncem varu vhodit do polévky hrst růžové čočky, máslový hrášek, nebo kukuřici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept