Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17822 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Dýňová semena |
400 g | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Šafrán |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 43,6mg |
Draslík | 400,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mrkev kořen, Olej olivový, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dýňová semena nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí krém s mrkvovými chipsy a dýňovým semínkem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve oškrábeme dvě větší brambory a filé pokrájíme na kostky, orestujeme je na oleji, zalijeme vývarem a vaříme, až brambory změknou. |
2 | Polévku zalijeme smetanou, rozmixujeme, dochutíme solí, šafránem, nebo můžeme i muškátovým oříškem. Mrkev nakrájíme našikmo na tenké, jemné plátky a s dýňovým semínkem restujeme na olivovém oleji. |
3 | Mrkev a dýňové semínko dozdobí polévku až na talíři. |