Polévka sedmi barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka sedmi barev
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17823 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 hrst | Čočka červená |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
1 hrst | Hrášek |
1 hrst | Kukuřice mražená |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 hrst | Pažitka |
1 hrst | Rýže indiánská |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 273,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka červená, Hovězí vývar základní, Hrášek, Kukuřice mražená, Paprika červená, Paprika zelená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka sedmi barev postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího masového vývaru vhodíme propláchnutou čočku, 10 minut povaříme a přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky a rýži (hrst uvařené indiánské). Polévku ochutíme solí a několik minut povaříme. Podáváme hned posypanou nasekanými bylinkami (petržel, pažitka, tymián). |