Recept

Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17826
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Kapie
1 kávová lžička Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Sůl
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
0,3 ks Veka
1200 ml Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
3% Sacharidy 10 g
24% Tuky 18 g
50% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony postup přípravy receptu:

1

Přivedeme k varu drůbeží nebo zeleninový vývar a do něj nastrouháme nebo natrháme, záleží na zralosti, sýr. (Může být hermelín i bylinkový, niva, zrající či kozí sýr) Necháme vše přejít varem, přidáme drcený česnek a dle potřeby dosolíme. Sýry s plísní na povrchu se zcela nerozpustí. Potom je můžeme rozmixovat anebo nechat jen tak, jak je.

2

Na pánvi vedle zprudka na oleji opečeme na větší kousky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou kapii. Hotové vsypeme do horké polévky na talíři. Posypeme navrch pažitkou nebo petrželkou.

3

Podáváme s krutony z bílého pečiva (jsou to kousky veky opečené na olivovém oleji).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept