Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17826 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Kapie |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
0,3 ks | Veka |
1200 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 211,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Veka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka s bylinkami, žampiony, kapií a krutony postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu drůbeží nebo zeleninový vývar a do něj nastrouháme nebo natrháme, záleží na zralosti, sýr. (Může být hermelín i bylinkový, niva, zrající či kozí sýr) Necháme vše přejít varem, přidáme drcený česnek a dle potřeby dosolíme. Sýry s plísní na povrchu se zcela nerozpustí. Potom je můžeme rozmixovat anebo nechat jen tak, jak je. |
2 | Na pánvi vedle zprudka na oleji opečeme na větší kousky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou kapii. Hotové vsypeme do horké polévky na talíři. Posypeme navrch pažitkou nebo petrželkou. |
3 | Podáváme s krutony z bílého pečiva (jsou to kousky veky opečené na olivovém oleji). |