Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17827 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
120 g | Těstoviny Farfalle |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská, Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se slávkami, parmskou šunkou a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou šalotku, česnek a šunku, zasypeme moukou, znovu osmažíme a za stálého míchání zalijeme studeným zeleninovým vývarem. Část vývaru necháme stranou, abychom v něm potom mohli rozmíchat žloutky. Vývar s šunkou uvedeme do varu a přidáme těstoviny a vaříme, až jsou měkké, potom přilejeme víno se smetanou, vyloupané slávky, nasekanou petrželku, dochutíme solí. K tomu dolijeme vývar s rozmíchanými žloutky. Můžeme dochutit i pepřem. |