Bleskové špagety olio e aglio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bleskové špagety olio e aglio
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17828 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 342,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bleskové špagety olio e aglio postup přípravy receptu:
1 | Připravíme velký hrnec s dostatkem vody a v něm uvaříme v osolené vodě s olejem špagety, aby byly al dente (na skus). |
2 | Když se špagety vaří, rozpálíme ve velké pánvi olej a dozlatova osmažíme na kousky nasekaný česnek. K němu přidáme scezené hotové špagety a jemně nasekanou petržel. Promícháme vše a můžeme opepřit nebo přidat feferonku. |