Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1783

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 440kJ
6% Sacharidy 22 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 96 mg
32% Bílkoviny 18 g

Fiadone-sýrový koláč postup přípravy receptu:

1

Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme.

2

Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru.

3

Troubu předehřejeme na 180C.

4

Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi.

5

Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Poznámka

Při použití menšího množství vajec pečeme kratší dobu při vyšší teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept