Jednoduchý recept

Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (39%)
ID receptu: 17830
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
2 ks Cuketa
200 g Mungo klíčky
2 polévková lžíce Olej palmový
240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
6% Sacharidy 23 g
48% Tuky 36 g
6% Sodík 111 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hermelín v hnízdečku z klíčků a cukety postup přípravy receptu:

1

Sýr hermelín necháme v alobalu (původní balení z obchodu) a jen sýr nařízneme do kříže a položíme na plech. Ten na 8-10 minut vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Sýr by se neměl roztéct.

2

Mezitím na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Vypneme sporák a přihodíme k zelenině klíčky mungo a promícháme. (Červený palmový olej dodá jídlu hezkou oranžovou barvu).

3

Na talíři vytvoříme hnízdo ze zeleniny a hub a do něj vložíme samotný bílý hermelín.

Poznámka

Většinou podáváme s bagetou potřenou rostlinným olejem nebo máslem a posypanou tymiánovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept