Penne s houbami na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s houbami na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17831 |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny konzumní |
50 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 476,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 128,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s houbami na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme těstoviny na skus a scedíme je. |
2 | Vedle ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, orestujeme na něm na jemno nasekanou cibuli do sklovata a osmažíme na něm žampiony. Podlijeme vínem, smetanou, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Chvíli povaříme a smetanu odlijeme vedle. Přidáme uvařené těstoviny a smícháme s na jemno nakrájeným řapíkatým celerem. Vše promícháme s houbovou omáčkou. |
3 | Na talíři pokrm posypeme parmezánem. |